Ingredientai
Kopūstai
3
kg
Grybai (virti)
2
l
Morkos
1
kg
Svogūnai
1
kg
Pomidorų padažas
500
ml
Actas
100
g
Aliejus
500
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Prieskoniai
pagal skonį
Tai labai skani užkandėlė tiek žiemą, tiek vasarą. Galima atidarius valgyti ir šaltą kaip salotas, ir šiltą kaip garnyrą, tinka prie visko.
Gaminimo eiga
Šioms salotoms geriausiai tinka maži kalpokai.
Svogūnus ir morkas truputį pakepinti, viską sudėti į puodą ir 40 min. troškinti pamaišant (turint tinkamą indą galima troškinti orkaitėje). Actą geriausia pilti pabaigoje troškinimosi. Supilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.
Atsiliepimai