Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
Obuolių tyrė
1.5
stiklinės
Kiaušiniai (dideli)
2
vnt.
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Graikiniai riešutai (pakepinti, atvėsinti, supjaustyti)
0.5
stiklinės
Soda
0.5
šaukštelio
Druska
0.5
šaukštelio
Cinamonas
0.75
šaukštelio
Maltas imbieras
0.5
šaukštelio
Gvazdikėliai (malti)
1
žiupsnelis
Sviestas
1
pakelis
Rudasis cukrus
1
stiklinė
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Rikotos sūris
150
g
Sviestas
3
šaukštai
Vanilinis cukrus
0.5
pakelio
Cukraus pudra
1
stiklinė
Cinamonas
0.5
šaukšto
Porcijos: 6
Šiame pyrage dera visi tie prieskoniai, kurių taip užsimanome artėjant žiemai – cinamonas, imbieras, gvazdikėliai. Kreminio sūrio glajų ir nesudėtinga pagaminti, ir be galo skanu.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180, groteles įdėkite per vidurį. Sviestu ištepkite apie kepimo skardą.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską ir prieskonius. Elektriniu plakikliu suplakite sviestą, rudąjį cukrų ir vanilę, kol gausite šviesią purią masę, tuomet įpilkite obuolių tyrę ir išplakite. Sumažinkite plakimo greitį, įmaišykite miltų mišinį, tuomet riešutus (jei naudojate).
Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo skardoje ir kepkite, kol taps šviesiai rusva – apie 40-45 min. Atvėsinkite skardoje penkiolika minučių. Atsargiai įdėkite į lėkštę.
Glajui elektriniu plakikliu suplakite Rikotos sūrį, sviestą ir vanilę, kol gausis puri masė. Suberkite konditerinį cukrų ir cinamoną, vėl išplakite. Užpilkite ant atvėsusio pyrago.
Atsiliepimai