Ingredientai

Česnakai 6 skiltelės
Druska 1 šaukštelis
Brendis 3 šaukštai
Porcijos: 4
Vištų kepenėlės turtingos folio rūgštimi arba vitaminu B9, kuris tituluojamas pagrindiniu moters sveikatos vitaminu.

Gaminimo eiga

Svogūnus ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Vištų krūtinėles išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų.

Sviestą išlydykite didelėje keptuvėje ir jame iki auksinio atspalvio apkepkite svogūnus ir česnakus.

Kai daržovės apkeps, perdėkite į kokį nors indą, o tame pačiame svieste ant didelės ugnies apkepinkite kepenėles, kol gražiai apskrus. Leiskite ataušti.

Į trintuvę sudėkite atvėsintas kepenėles, svogūnus ir česnakus, grietinėlę, brendį (ar konjaką) ir tarkuotą muskato riešutą, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai sutrinkite. Paruoštą masę perdėkite į norimą indą, uždenkite dangčiu ir valandai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai