Ingredientai
Vištienos kepenėlės
500
g
Svogūnai
2
vnt.
Česnakai
6
skiltelės
Sviestas
100
g
Grietinėlė
200
ml
Druska
1
šaukštelis
Brendis
3
šaukštai
Muskato riešutas (tarkuotas)
1
šaukštelis
Porcijos: 4
Vištų kepenėlės turtingos folio rūgštimi arba vitaminu B9, kuris tituluojamas pagrindiniu moters sveikatos vitaminu.
Gaminimo eiga
Svogūnus ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Vištų krūtinėles išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų.
Sviestą išlydykite didelėje keptuvėje ir jame iki auksinio atspalvio apkepkite svogūnus ir česnakus.
Kai daržovės apkeps, perdėkite į kokį nors indą, o tame pačiame svieste ant didelės ugnies apkepinkite kepenėles, kol gražiai apskrus. Leiskite ataušti.
Į trintuvę sudėkite atvėsintas kepenėles, svogūnus ir česnakus, grietinėlę, brendį (ar konjaką) ir tarkuotą muskato riešutą, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai sutrinkite. Paruoštą masę perdėkite į norimą indą, uždenkite dangčiu ir valandai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Atsiliepimai