Kai nereikia niekur skubėti, pusryčiams ruoškite laivelius su kiaušiniene ir šonine. Traškus batonas su minkšta kiaušiniene ir skrudinta šonine – vien pagalvojus seilės ima rinktis. Valgykite laivelius su kiaušiniene vienus ar su mėgiamomis daržovėmis.

Gaminimo eiga

* Į keptuvę suberkite šoninės gabaliukus ir apkepkite.

* Ten pat suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, pakepkite, kol suminkštės. Keptuvės turinį supilkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu, – kad riebalai nuvarvėtų.

* „Iki“ trumpuose prancūziškuose batonuose išpjaukite pailgą angą, išgremžkite minkštimą (jį panaudokite kitam patiekalui).

* Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais.

* Į batonų vidų dėkite keptos šoninės su svogūnais, rikotos sūrio, perpus perpjautų vyšninių pomidorų, įpilkite plaktų kiaušinių masės ir ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Kepkite batonus 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

* Ištraukę iš orkaitės lukterkite minutę kitą ir ragaukite.