Brendis

Brendis (iš ol. brandewijn – degintas vynas) – spiritinis (40-60 % stiprumo) alkoholinis gėrimas, gaminamas distiliuojant vynuogių vyną arba fermentuotas kitų vaisių sultis. Kartais brendžiais vadinami ir gėrimai, gauti distiliuojant išspaudas (grapa). Iš vynuogių vyno gamintas brendis paprastai brandinamas (keletą metų) ąžuolinėse statinėse, gamintas iš kitų vaisių arba iš išspaudų dažnai geriamas nebrandintas.

Kategorija
Rūšiuoti pagal

44 receptai

Arbata nuo peršalimo
Lengvai paruošiamas
10 min.

Arbata nuo peršalimo

Angliškas ryžių pudingas
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Angliškas ryžių pudingas

Šokoladinis pyragas su razinomis
Lengvai paruošiamas
50 min.

Šokoladinis pyragas su razinomis

Šokoladinis pyragas
Reikia pasistengti
40 min.

Šokoladinis pyragas

Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis

Kepti obuoliai su slyvų ir riešutų įdaru
Lengvai paruošiamas
30 min.

Kepti obuoliai su slyvų ir riešutų įdaru

Šokoladinės „bulvytės“
Lengvai paruošiamas
35 min.

Šokoladinės „bulvytės“

Šveicariškas ryžių pyragas
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Šveicariškas ryžių pyragas

Žagarėliai kaip pas mamą
Reikia pasistengti
1 val.

Žagarėliai kaip pas mamą

Itališkas „Tinginys“
Lengvai paruošiamas
6 val.

Itališkas „Tinginys“

Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis

Lietiniai blynai su šokoladu
Lengvai paruošiamas
45 min.

Lietiniai blynai su šokoladu

Žuvienė su langustais
Reikia pasistengti
1 val.

Žuvienė su langustais

Bananinis tiramisu
Reikia pasistengti

Bananinis tiramisu

Obuolių pyragas su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Obuolių pyragas su varške

Įkelti daugiau receptų