Ingredientai

Avokadai 1 vnt.
Laimo vaisiai 2 vnt.
Česnakai 1 skiltelė
Druska pagal skonį
pipir pagal skonį
Porcijos: 4
Puikiai tiks šventiniam stalui.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Avokadą nuplaukite, nulupkite, išimkite kaulą, minkštimą smulkiai supjaustykite. Gabalėlius apšlakstykite vienu valgomuoju šaukštu žaliosios citrinos sulčių.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Čili pipirą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite aitriąsias sėklytes, o minkštimą taip pat susmulkinkite. Česnako skiltelę nulupkite ir supjaustykite.

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame apkepkite svogūną, česnaką, smulkiai pjaustytą čili pipirą ir tarkuotą imbierą. Po 2-3 minučių į tą pačią keptuvę keliauja gliaudytos krevetės, jas pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Vis pamaišydamos, krevetes kepkite apie 4 minutes.

Avokado gabalėlius sumaišykite su svogūnu, įtarkuokite truputį žaliosios citrinos žievelės, pagardinkite druska ir, padalinę į lygias dalis, sudėkite į nedidelius stiklinius indelius (šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis). Į kiekvieną indelį įdėkite ir keptų krevečių su daržovėmis, pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai