Ingredientai
Mocarelos sūris
200
g
Vyšniniai pomidoriukai
6
vnt.
Gražgarstės
70
g
Salotos romaninės
70
g
Bazilikai
4
šakelės
Alyvuogių aliejus
5
šaukštai
Citrinų sultys
1
šaukštelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite arba supjaustykite. Vyšninius pomidorus taip pat nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pusiau.
Mocarelos rutuliukus supilkite į kiaurasamtį, kad nubėgtų skystis.
Alyvuogių aliejų nedideliame puoduke gerai išmaišykite su citrinų sultimis, įberkite druskos ir pipirų.
Į didelę salotinę suberkite salotų lapus, pomidorus, mocarelos rutuliukus. Visus ingredientus lengvai išmaišykite ir užpilkite padažu. Papuoškite baziliko lapeliais ir iškart patiekite.
Atsiliepimai