Ingredientai

Miltai 100 g
Sviestas 4 šaukštai
Cukrus 200 g
Citrinos 1 vnt.
Laimo vaisiai 2 vnt.
Citrinos 1 vnt.
Laimo vaisiai 1 vnt.
Porcijos: 8
Trapus pyragas su sodraus skonio bei aromato kreminiu įdaru – itin gardus, tačiau nekaloringas desertas.

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, sviestu ištepkite kepimo formą žemais krašteliais.

Pasigaminkite tešlą. Migdolus susmulkinkite trintuvu. Į indą prie migdolų sudėkite miltus, cukraus pudrą, druską ir viską labai gerai išmaišykite.

Į mišinį sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Tešla išklokite kepimo skardą.

Kepkite maždaug 20-25 minutes, kol tešla taps auksaspalvė.

Pasigaminkite kremą. Sumaišykite cukrų, miltus, du šaukštus tarkuotos citrinos žievelės ir šaukštą tarkuotos žaliosios citrinos žievelės.

Išspauskite vienos citrinos ir dviejų žaliųjų citrinų sultis, supilkite į kremo masę, įmuškite du kiaušinius ir viską labai gerai išmaišykite.

Iš orkaitės ištraukite pyrago pagrindą ir tolygiai aptepkite jo viršų citrininių kremu. Kepkite dar maždaug 30 minučių.

Iškepusiam pyrago pagrindui, padengtam kremu, leiskite visiškai ataušti. Tuomet jį aštriu peiliu supjaustykite į 16 gabaliukų, kiekvieną gabaliuką papuoškite citrinos ir žaliosios citrinos riekelėmis, pabarstykite migdolais. Galite papuošti plakta grietinėle.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai