Pagal šį receptą pagaminsite visą dėžę fantastiškos karamelės savo draugams.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Sviestu sutepkite 13x9 kepimo indą. Galite jį iškloti sviestiniu popieriumi. Smulkiai supjaustykite šokoladą ir atidėkite.

Sumaišykite cukrų, sviestą ir kokosų pieną, užvirinkite nuolat maišydami, virkite penkias minutes vidutinėje temperatūroje – jei naudojate maistinį termometrą, jis turėtų rodyti apie 110 laipsnių.

Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite šokoladą, toliau maišykite, kol šokoladas ištirps, tuomet sudėkite zefyrų kremą, vanilę ir riešutus.

Supilkite karamelę į paruoštą kepimo indą ir atvėsinkite. Galima laikyti kambario temperatūroje, bet galite atvėsinti jį šaldytuve per naktį, tuomet paprasta supjaustyti pusės colio kubeliais.

Patarimas: plonas peilis geriausiai tinka, dar geriau – peilis picai.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai