Ingredientai
Cukrus
3
stiklinės
Juodasis šokoladas
1
vnt.
Sviestas
stiklinė
Kokosų pienas
stiklinė
Zefyrų kremas
200
g
Vanilės ekstraktas
2
šaukšteliai
Graikiniai riešutai (susmulkinti)
1
stiklinė
Pagal šį receptą pagaminsite visą dėžę fantastiškos karamelės savo draugams.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Sviestu sutepkite 13x9 kepimo indą. Galite jį iškloti sviestiniu popieriumi. Smulkiai supjaustykite šokoladą ir atidėkite.
Sumaišykite cukrų, sviestą ir kokosų pieną, užvirinkite nuolat maišydami, virkite penkias minutes vidutinėje temperatūroje – jei naudojate maistinį termometrą, jis turėtų rodyti apie 110 laipsnių.
Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite šokoladą, toliau maišykite, kol šokoladas ištirps, tuomet sudėkite zefyrų kremą, vanilę ir riešutus.
Supilkite karamelę į paruoštą kepimo indą ir atvėsinkite. Galima laikyti kambario temperatūroje, bet galite atvėsinti jį šaldytuve per naktį, tuomet paprasta supjaustyti pusės colio kubeliais.
Patarimas: plonas peilis geriausiai tinka, dar geriau – peilis picai.
Atsiliepimai