Ingredientai

svogūno 1 vnt.
miltų 3 v. š.
ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų žiupsnelis
persilado prieskonių
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia prisiminti nepelnytai pamirštą žuvį ir pasigaminti menkės troškinį su pomidorais. Daugeliui kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ gerbėjų šis patiekalas turėtų sukelti nostalgiją, kai prieš gerą trisdešimtmetį panašus patiekalas tikrai karaliaudavo dažnoje virtuvėje, tikina laidos kūrėjai. Žinoma, G. Luca Demarco lieka ištikimas savo prigimčiai ir patiekalą siūlo pagardinti itališkais akcentais.

Gaminimo eiga

Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais.

Pomidoriukus perpjauti per pusę.

Menkės filė supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis ir apvolioti miltų, druskos ir pipirų mišinyje.

Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, įdėti ančiuvių filė, įjungti kaitrą ir maišant pakepinti, kol ančiuviai sutrupės. Tada sudėti supjaustytus pomidoriukus ir maišant pakepinti 2–3 minutes ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūno pusžiedžius ir dar maišant pakepinti 2–3 minutes, kol išgaruos skystis. Tada sudėti menkės juosteles, išmaišyti ir trumpai pakepinti. Supilti pomidorų tyrę, įberti druskos, jei trūksta, ir persilado prieskonių. Išmaišyti ir patroškinti 2–3 minutes.

Patiekti su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai