Ančiuviai

Europinis ančiuvis, ančiuvis (lot. Engraulis encrasicolus, angl. European anchovy) – ančiuvinių (Engraulidae) šeimos žuvis. Kūnas ilgas, beveik cilindro formos, 10-15 cm ilgio ir 10-15 g svorio. Galva didelė, iš šonų plokščia. Nugara žalia, šonai sidabriški, žiaunadangčiai gelsvi. Žvynai stambūs, lengvai iškrintantys. Šoninės linijos neturi. Žiotys labai gilios, užeina už akių. Dantukai smulkūs. Akys didelės, snukio priekyje.

Kategorija
Rūšiuoti pagal

15 receptai

Pikantiška menkė apelsinų padaže
Lengvai paruošiamas
40 min.

Pikantiška menkė apelsinų padaže

Kietojo sūrio ir ančiuvių padažas
Lengvai paruošiamas
05 min.

Kietojo sūrio ir ančiuvių padažas

Vieno kąsnio sumuštinis "Tapenada"
Lengvai paruošiamas
20 min.

Vieno kąsnio sumuštinis "Tapenada"

Daržovių salotos su sūriu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Daržovių salotos su sūriu

Jautienos šašlykas
Reikia pasistengti

Jautienos šašlykas

Sočios prancūziškos salotos
Lengvai paruošiamas
40 min.

Sočios prancūziškos salotos

Cezario salotos su sojos sūriu
Lengvai paruošiamas

Cezario salotos su sojos sūriu

Įkelti daugiau receptų