Ingredientai
Sausainiai „Gaidelis“
3
pakeliai
Sviestas
1
pakelis
Rikotos sūris
400
g
Grietinėlė
150
ml
Cukrus
3
šaukštai
Cinamonas
0.5
šaukštelio
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Trešnės
2
puodeliai
Cukrus
5
šaukštai
Porcijos: 10
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.
Gaminimo eiga
* Išimkite trešnių kauliukus, užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Palikite pastovėti.
* Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Sausainių mase išklokite pyrago formos, su nuimamais kraštais, dugną ir kraštus.
* Rikotą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.
* Rikotos masę sudėkite ant sausainių pagrindo.
* Užpilkite trešnes ir dėkite porai valandų į šaldytuvą.
Atsiliepimai