Ingredientai

Sviestas 1 pakelis
Cukrus 3 šaukštai
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Trešnės 2 puodeliai
Cukrus 5 šaukštai
Porcijos: 10
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.

Gaminimo eiga

* Išimkite trešnių kauliukus, užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Palikite pastovėti.

* Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Sausainių mase išklokite pyrago formos, su nuimamais kraštais, dugną ir kraštus.

* Rikotą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.

* Rikotos masę sudėkite ant sausainių pagrindo.

* Užpilkite trešnes ir dėkite porai valandų į šaldytuvą.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai