Ingredientai

Ryžiai 1 stiklinė
Druska žiupsnelis
Pinijų sėklos 2 šaukštai
Mocarelos sūris 0.5 puodelio
Čederio sūris 0.5 puodelio
Parmezano sūris 0.5 puodelio
Petražolės 1 šaukštas
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Į sultinį įberkite druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Ryžius išvirkite, nukoškite ir sukrėskite į dubenį atvėsti.

Petražoles smulkiai sukapokite ir sumaišykite su tarkuotais mocarelos ir parmezano sūriais, pinijų sėklomis.

Didesniame dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotą parmezaną, maltus džiūvėsius (tik 1 stiklinę), kiaušinius ir atvėsusius ryžius. Gerai išmaišykite.

Iš ryžių masės nulipdykite delno dydžio paplotėlį, į vidurį dėkite mocarelos įdaro, apgaubkite ryžių paplotėlio kraštais ir pavoliokite tarp delnų, kad gautųsi rutuliukai.

Rutuliukus apvoliokite likusiuose maltuose džiūvėsiuose.

Sudėkite ant lėkštės, apdenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai