Ingredientai
Ryžiai
1
stiklinė
Vištienos sultinys
3
puodeliai
Druska
žiupsnelis
Pinijų sėklos
2
šaukštai
Mocarelos sūris
0.5
puodelio
Čederio sūris
0.5
puodelio
Parmezano sūris
0.5
puodelio
Kiaušiniai
2
vnt.
Malti džiūvėsėliai
1.5
puodelio
Petražolės
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Į sultinį įberkite druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Ryžius išvirkite, nukoškite ir sukrėskite į dubenį atvėsti.
Petražoles smulkiai sukapokite ir sumaišykite su tarkuotais mocarelos ir parmezano sūriais, pinijų sėklomis.
Didesniame dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotą parmezaną, maltus džiūvėsius (tik 1 stiklinę), kiaušinius ir atvėsusius ryžius. Gerai išmaišykite.
Iš ryžių masės nulipdykite delno dydžio paplotėlį, į vidurį dėkite mocarelos įdaro, apgaubkite ryžių paplotėlio kraštais ir pavoliokite tarp delnų, kad gautųsi rutuliukai.
Rutuliukus apvoliokite likusiuose maltuose džiūvėsiuose.
Sudėkite ant lėkštės, apdenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų.
Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Atsiliepimai