Ingredientai
Kiaušinių baltymai
6
vnt.
Cukrus
300
g
Kukurūzų krakmolas
1
šaukštelis
Baltojo vyno actas
1
šaukštelis
Kakavos milteliai
0.5
šaukštelio
Grietinėlė
300
ml
Cukraus pudra
1
šaukštas
Juodasis šokoladas
50
g
Migdolai
2
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų.
Po truputį suberkite cukrų, sumaišytą su kakavos milteliais, ir plakite kol cukrus ištirps.Suberkite krakmolą, supilkite actą ir išplakite.
Plakinį sudėkite į apvalią kepimo formą, aukštais kraštais ir ištiestą kepimo popieriumi.
Dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 5 minutes. Sumažinkite kepimo temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite dar 50 minučių.
Išimti iš formos galima kai pilnai atvės.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų su cukraus pudra. Užtepkite ant jau išimto ir atvėsusio kepto morengo.
Šokoladą ištirpinkite ir kiek pravėsusį užpilkite ant grietinėlės.
Pabarstykite skaldytais migdolais.
Atsiliepimai