Ingredientai
Bananai
4
vnt.
Kokosų pienas
350
ml
Cukrus
2
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Apelsinų vanduo
šaukštas
Mėtos
žiupsnelis
Spindulinės pupuolės
2
šaukštai
Tailando virtuvėje įprasta derinti daržoves su vaisiais, tad ir šiame bananų deserte naudojamos spindulinės pupuolės.
Gaminimo eiga
Bananus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Suberkite į puodą su kokosų pienu, druska ir cukrumi. Užvirkite ir pavirkite 1 minutę.
Pašlakstykite apelsininiu vandeniu, suberkite susmulkintas mėtas ir supilkite į lėkštes.
Spindulines pupuoles iki geltonumo paskrudinkite keptuvėje, paskui sutrinkite iki trupinių.
Pupelių trupinukais pabarstykite bananus ir patiekite.
Pupuoles galite pakeisti migdolų arba lazdynų riešutais.
Atsiliepimai