Ingredientai
Burokėliai apvalūs nedideli
6
vnt.
Malta mėsa
250
g
Špinatai
150
g
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Fermentinis sūris
70
g
Majonezas
6
šaukšteliai
Aliejus
2
šaukštai
Sultinys
250
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Burokėlius išvirti ir šaukšteliu išgremžti vidų. Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus, paskui sudėti maltą mėsą, atšildytus bei susmulkintus špinatus ir troškinti, iki mėsa iškeps.
Įdarą pagardinti prieskoniais ir jo prikimšti burokėlius. Ant viršaus užkrėsti po šaukštelį majonezo. Burokėlius sudėti į ugniai atsparų indą, supilti sultinį ir pašauti į 180 oC orkaitę, kepti 10 min., paskui uždėti po gabalėlį sūrio, vėl pašauti į orkaitę ir kepti, kol sūris išsileis.
Atsiliepimai