Ingredientai
Kiaušinių tryniai
4
vnt.
Kiaušiniai
2
vnt.
Lydytas sviestas
100
g
Rudasis cukrus
150
g
Kefyras
100
ml
Miltai
220
g
Miltai
220
g
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Grietinė
šaukštas
Cukrus
200
g
Vanduo
150
ml
Per dukters gimtadienį vaflius ant pagaliuko labai sėkmingai užmovė mano draugė Vaida. Viskas, kas ant pagaliuko, man atrodo ir yra skaniau. Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias fantazijas ir puošti, puošti, puošti: karamele, šokoladu, džiovintomis uogomis.
Gaminimo eiga
Kiaušinius ir trynius šluotele paplakame su cukrumi.
Į plakinį supilame lydytą sviestą, kefyrą, grietinę ir išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome šaukštu.
Į įkaitintą vaflių keptuvę liejame samtelį tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos.
Iškepusius vaflius išskirstome širdelėmis ir užmauname ant pagaliuko.
Išverdame karamelę: į puodelį supilame vandenį ir suberiame cukrų, viriname nemaišydami, kol cukrus pradės kilti dideliais burbulais ir tamsėti.
Greitais judesiais šakute ar šaukšteliu ant vaflių vedžiojame karamelines gijas, pabarstome džiovintomis uogomis, šokolado drožlėmis, sėklomis ar smulkintais riešutais.
Atsiliepimai