Ingredientai
Migdolai
200
g
Alyvuogių aliejus
100
ml
Česnakai
3
skiltelės
Baltojo vyno actas
1
šaukštelis
Druska
2
šaukšteliai
Vanduo
320
ml
Ledukai
8
vnt.
Obuoliai
1
vnt.
Porcijos: 4
Bus dar skanesnė, keletą dienų pastovėjusi šaldytuve.
Gaminimo eiga
Migdolus apipilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5 min, nusausinkite ir pašalinkite luobeles.
Sudėkite juos į smulkintuvą, supilkite aliejų, sudėkite česnaką, actą ir druską. Plakite iki vientisos masės.
Po truputį, vis paplakdami, supilkite vandenį. Perpilkite sriubą į didelį dubenį. Jei per tiršta, įpilkite daugiau vandens.
Apdenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami į dubenėlius įmeskite ledukų, įpilkite sriubos ir papuoškite vynuogėmis bei plonomis obuolių skiltelėmis.
Atsiliepimai