Ingredientai
Baltagūžiai kopūstai
750
g
Fermentinis sūris
50
g
Sviestas
25
g
Miltai
25
g
Garstyčių milteliai
1
šaukštelis
Pienas
300
ml
Grietinėlė
4
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
25
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Nebrangus, bet gardus kopūstų apkepas su sūriu ir džiūvėsėliais.
Gaminimo eiga
Kopūstus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir 5 min pavirkite. Gerai nusausinkite.
Keptuvėje ištirpdykite sviestą, įmaišykite miltus ir garstyčias. Pakaitinkite 2-3 min. Po truputį supilkite pieną. Maišykite, kol užvirs ir sutirštės. Įmaišykite kopūstus ir grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Šią masę sudėkite į kepimo indą. Viršų pabarstykite sūriu, sumaišytu su džiūvėsėliais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Atsiliepimai