Ingredientai
Ryžiai
250
g
Pienas
1
l
Cukrus
100
g
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštas
Druska
žiupsnelis
Sviestas
1
šaukštas
Malti džiūvėsėliai
1
šaukštas
Kiaušiniai
4
vnt.
Migdolai
100
g
Cukatos
100
g
Cukraus pudra
1
šaukštelis
Porcijos: 8
Tikras gardėsis.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Užvirinkite pieną, subėrę į jį cukrų, žiupsnelį druskos ir pusę kiekio tarkuotos citrinos žievelės. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį ir virkite 25 min. Ryžius atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.
Supjaustykite cukatas nedideliais gabaliukais. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sudėkite į ryžius kiaušinių trynius, smulkintus migdolus, likusią citrinos žievelę ir cukatas. Išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, įmaišykite į ryžių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais. Supilkite ryžių masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Prieš patiekdami apibarstykite apkepą cukraus pudra.
Atsiliepimai