Ingredientai
Bulvės
1
kg
Kmynai
2
šaukšteliai
Svogūnai
2
vnt.
Mėsos sultinys
200
ml
Baltojo vyno actas
4
šaukštai
Cukrus
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Svogūnų laiškai
sauja
Laiškiniai česnakai
sauja
Kiaulienos šoninė
150
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Neskustas bulves išvirkite kartu su kmynais. Kai išvirs, perliekite jas šaltu vandeniu, pravėsusias nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos į indo dugną.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite ant bulvių.
Sumaišykite sultinį su actu, druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais bei aliejumi. Skystį užpilkite ant bulvių su svogūnais. Indą uždenkite ir kelias valandas palikite kambario temperatūroje, kad susimaišytų skoniai.
Smulkiais gabaliukais supjaustykite šoninę, pakepinkite ją. Taip pat susmulkinkite svogūnų laiškus ar laiškinius česnakus ir viską suberkite ant bulvių.
Atsiliepimai