Ingredientai
Miltai
1
kg
Sausos mielės
30
g
Druska
30
g
Cukrus
300
g
Sviestas
200
g
Kiaušiniai
350
g
Vanduo
700
ml
Kiaušiniai (aptepti)
1
vnt.
Porcijos: 6
„Kauno Grūdų“ receptas.
Gaminimo eiga
1. Į didelį dubenį supilkite visus ingredintus ir viską minkykite rankomis tol, kol susidarys vientisa, prie rankų nelimpanti, elastinga tešla.
2. Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių pastovėti.
3. Formuokite norimos formos kepinį, jungimo vietas patepdami kiaušinio plakiniu.
4. Kildinkite šiltoje (~30 C) vietoje maždaug 40 minučių.
5. Visą kepinį patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių arba kol gražiai apskrus.
6. Dantis ir akis paruoškite iš cukraus ar marcipanų masės.
Skanaus!
Atsiliepimai