Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Cukrus 0.5 stiklinės
Druska žiupsnelis
Cukrus 1 stiklinė
Grietinė 3 šaukštai
Bruknės 2 stiklinės
Porcijos: 10
Varškės pyragas su uogomis, tiesiog tirpstantis burnoje. Nesudėtingas ir greitai pagaminamas, jam nereikia jokių ypatingų produktų.

Gaminimo eiga

Iš nurodytų produktų suminkome tešlą. Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jeigu tešla nenorės sulipti, įpilkite šaukštą šalto vandens.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Tada tiesiog pirštais išlipdome visą formą tešla. Stengiamės, kad ji pasiskirstytų tolygiai.

Įdarui pirmiausia iki purios baltos masės išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame vanilinį pudingą, vėl išplakame. Tada sudedame grietinę ir varškę, gerai išplakame.

Gautą masę sukrečiame ant tešlos į formą.

Ant viršaus suberiame šaldytas bruknes. Šis pyragas labai skanus ir su kitomis uogomis.

Pyragą kepame 170 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Jeigu pradeda degti viršus, pridengiame folija. Iškepusį atšaldome ir apibarstome cukraus pudra.

P.S. Labai skanus pyragas išeina su Rikotos varške - įdaras būna visiškai kreminės konsistencijos ir tiesiog tirpsta burnoje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai