Ingredientai

Miltai 450 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Sviestas 250 g
Cukrus 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Jogurtas 1 šaukštas
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Obuoliai 7 vnt.
Rudasis cukrus 5 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštas
Citrinų sultys 1 šaukštas
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Įtarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite (turi pasidaryti sviestiniai trupiniai).

Suberkite cukrų, išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį, sudėkite kiaušinių trynius, jogurtą, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą. Gerai išminkykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis santykiu 1 su 2. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.

Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite sviestu išteptą kepimo skardą ar formą.

Obuolius nulupkite, gana smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Obuolių įdarą tolygiai užpilkite ant tešlos.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir užtarkuokite per burokinę tarką ant obuolių sluoksnio.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai