Ingredientai

Avietės 1 sauja
Druska 1 žiupsnelis
Kepimo milteliai šaukštelis
Cukraus pudra pagal skonį

Gaminimo eiga

Įkaitiname orkaitę iki 155 C laipsnių. Į indą suberiame miltus, juos sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais ir druska.

Sviestą susmulkiname ir ištirpiname didesniame puode ant viryklės. Sviestui ištirpus, sudedame šokolado gabaliukus ir maišant lydome šokoladą. Tuomet sudedame kiaušinius ir intensyviai maišome. Kai masė gerai išmaišyta, pamažu maišant suberiame birius produktus.

Viską labai gerai maišome kelias minutes. Paruošiame kepimo formą ištepdami ją sviestu ir pabarstydami miltais. Ant kepimo formos paviršiaus tolygiai paskirstome maždaug pusę turimų aviečių ir tik tuomet pyrago tešlą supilame į formą. Supylus tešlą, ant viršaus sudedame likusias avietes.

Kepame maždaug 15 minučių. Pyragą apibarstome cukraus pudra.

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba