Ingredientai
Avietės
1
sauja
Kiaušiniai
3
vnt.
Juodasis šokoladas
140
g
Miltai
80
g
Sviestas
55
g
Druska
1
žiupsnelis
Kepimo milteliai
šaukštelis
Farino cukrus
180
g
Cukraus pudra
pagal skonį
Gaminimo eiga
Įkaitiname orkaitę iki 155 C laipsnių. Į indą suberiame miltus, juos sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Sviestą susmulkiname ir ištirpiname didesniame puode ant viryklės. Sviestui ištirpus, sudedame šokolado gabaliukus ir maišant lydome šokoladą. Tuomet sudedame kiaušinius ir intensyviai maišome. Kai masė gerai išmaišyta, pamažu maišant suberiame birius produktus.
Viską labai gerai maišome kelias minutes. Paruošiame kepimo formą ištepdami ją sviestu ir pabarstydami miltais. Ant kepimo formos paviršiaus tolygiai paskirstome maždaug pusę turimų aviečių ir tik tuomet pyrago tešlą supilame į formą. Supylus tešlą, ant viršaus sudedame likusias avietes.
Kepame maždaug 15 minučių. Pyragą apibarstome cukraus pudra.
Atsiliepimai