Slyvų pyragėlis – lengvai paruošiamas desertas. O taip pat mažai ingredientų ir pastangų reikalaujantis skanėstas, kuris tiks prie kavos ar arbatos. Iškepusį slyvų pyragėlį apibarstykite cukraus pudra.

Gaminimo eiga

* Griežinėliais supjaustytas slyvas pagardinkite cukrumi, vanilės ekstraktu ir gerai išmaišykite.

* Tešloje išspauskite norimo dydžio apskritimus ir ant jų ratu dėliokite pagardintas slyvas. Užlenkite kraštelius, patepkite kiaušinio plakiniu ir uždėkite ant užlenktų kraštelių smulkintų graikinių riešutų.

* Kepkite 15 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

* Po kepimo leiskite 5 minutes atvėsti ir užbarstykite cukraus pudros.

* Atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai