Ingredientai
Sviestas
200
g
Miltai
1.5
stiklinės
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Rabarbarai
600
g
Razinos
1
stiklinė
Rudasis cukrus
2
šaukštai
Cinamonas
1
šaukštelis
Muskato riešutai
žiupsnelis
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
1
stiklinė
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Sviestas
60
g
Vanduo
0.5
stiklinės
Miltai
1.5
stiklinės
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Išminkyti sviestą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kad tešla taptų vientisa, ir ja išlipdyti kepamuoju popieriumi išklotą orkaitės skardos aukštais kraštais dugną.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Supjaustyti gabalėliais rabarbarus ir sumaišyti su ruduoju cukrumi, razinomis, cinamonu ir tarkuotu muskatu. Užpilti maišinį ant tešlos.
Viršų ruošti šitaip: išplakti kiaušinius, paprastą ir vanilinį cukrų, ištirpinti puodelyje sviestą, supilti vandenį ir leisti užvirti.
Užpilti mišinį ant išplaktų kiaušinių (pilkite maišant ir užpylus stipriai plakite dar porą minučių).
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir supilti į išplaktų kiaušinių masę.
Užpilti ant rabarbarų ir kepti apie 30 minučių. Ataušusį supjaustyti keturkampiais.
Atsiliepimai