Ingredientai
Burokėliai
4
vnt.
Grūdėtosios garstyčios
3
šaukštai
Baltojo vyno actas
1
šaukštas
Cukrus
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Nedideli avokadai
2
vnt.
Silkės filė aliejuje
200
g
Mėgstamų salotų lapai
150
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Aitriosios paprikos drožlės
žiupsnelis
Porcijos: 4
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi šiltų burokėlių ir silkės salotų receptu.
Gaminimo eiga
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Kiekvieną burokėlį suvyniojame į foliją, dedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie valandą.
2. Dubenyje sumaišome grūdėtąsias garstyčias, vyno actą, cukrų. Išmaišome. Supilame aliejų, pagardiname druska bei pipirais ir išmaišius padedame į šoną.
3. Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome griežinėliais arba skiltelėmis.
4. Avokadus nulupame, išimame kauliukus ir supjaustome kubeliais.
5. Į lėkstes dedame salotų lapų, burokėlius, avokadus. Ant viršaus uždedame silkės juosteles ir pašlakstome garstyčių padažu, beriame paprikos drožles.
Skanaus!
Atsiliepimai