Ingredientai

Cukrus 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Aitriosios paprikos drožlės žiupsnelis
Porcijos: 4
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi šiltų burokėlių ir silkės salotų receptu.

Gaminimo eiga

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Kiekvieną burokėlį suvyniojame į foliją, dedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie valandą.

2. Dubenyje sumaišome grūdėtąsias garstyčias, vyno actą, cukrų. Išmaišome. Supilame aliejų, pagardiname druska bei pipirais ir išmaišius padedame į šoną.

3. Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome griežinėliais arba skiltelėmis.

4. Avokadus nulupame, išimame kauliukus ir supjaustome kubeliais.

5. Į lėkstes dedame salotų lapų, burokėlius, avokadus. Ant viršaus uždedame silkės juosteles ir pašlakstome garstyčių padažu, beriame paprikos drožles.

Skanaus!
„Samčio užrašai“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Šiltos burokėlių ir silkės salotos
Lengvai paruošiamas
1 val.

Šiltos burokėlių ir silkės salotos

Kepti burokėliai su fetos sūriu
Lengvai paruošiamas
2 val.

Kepti burokėliai su fetos sūriu

Kalafiorų ryžiai su špinatais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Kalafiorų ryžiai su špinatais

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba