Ingredientai
Vanduo
500
ml
Miltai
150
g
Kepimo milteliai
1
šaukštas
Soda
0.5
šaukštelio
Druska
0.5
šaukštelio
Kiaušiniai
1
vnt.
Medus
1
šaukštas
Pienas
0.5
stiklinės
Riešutai
2
šaukštai
Aliejus
2
šaukštai
Ryžiai
6
šaukštai
Sviestas
1
šaukštelis
Porcijos: 10
Keksiukų įdarą galite pasirinkti pagal skonį – tinka šokoladas, džiovinti obuoliai, slyvos, įvairūs riešutai, razinos ir t. t.
Gaminimo eiga
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Pieną truputį pašildykite ir jame ištirpinkite medų. Tada į pieną įmuškite
kiaušinį, supilkite aliejų, išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
Į šį mišinį sudėkite ryžius, riešutus, dar kartą išsukite ir supilkite
ant sumaišytų biriųjų produktų (mišinys turėtų būti vientisas, auksinės spalvos).
Gautą masę 10 minučių palaikykite šaldytuve, tada ją supilstykite į sviestu
pateptas keksiukų formeles (nepripilkite pilnų formelių!) ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
Kai iškeps, keksiukus išimkite iš orkaitės ir truputį aptepkite sviestu.
Atsiliepimai