Ingredientai

Miltai 350 g
Cukraus pudra 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Soda žiupsnelis
Aliejus 5 šaukštai
Vanduo 6 šaukštai
Cukraus pudra 5 šaukštai
Krakmolas 1 šaukštas
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Miltus persijokite, supilkite į kauburėlį, centre padarykite įdubimą, į jį suberkite cukrų, druską, sodą ir išmaišykite.

Supilkite aliejų, 6 šaukštus labai šalto vandens ir užmaišykite tešlą. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Uogas atšildykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite į du lakštus. Vieną lakštą įklokite į aliejumi pateptą kepimo formą, padarykite kraštelius.

Vyšnias sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, sudėkite ant tešlos pagrindo. Ant viršaus uždėkite antrą tešlos lakštą, karštus užsukite. Viduryje pradurkite skylutę, kad pro ją galėtų išeiti garai.

Kepkite 30 – 35 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai