Porcijos: 5
Apelsinai – šaltojo meto vaisius, tačiau šį pyragą su karamelizuotais apelsinais norėsite valgyti ištisus metus. Ypatingo skonio desertas, kuriame susimaišo vaisių gaiva, karamelės saldumas bei sūrumas ir minkštas biskvitas. Pyragu su karamelizuotais apelsinais vaišinkite artimuosius ir svečius.

Gaminimo eiga

* Apelsinus supjaustykite griežinėliais.

* Į keptuvę berkite 200 g cukraus, tirpdykite, kol taps rudos spalvos, tada suberkite sviestą ir maišykite, kol gausite karamelę.

* Į karamelę keptuvėje guldykite apelsino griežinėlius ir kaitinkite. Apelsino griežinėlius apverskite.

* Į indą berkite miltus, 100 g cukraus, kepimo miltelius, druską, išmaišykite ir atidėkite.

* Į kitą indą dėkite sviestą, pilkite pieną, vanilę ir sausų ingredientų mišinį. Įtarkuokite apelsino žievelės ir maišytuvu viską išsukite.

* Tešlą pilkite į keptuvę ant pravėsusių apelsinų su karamele. Mentele išlyginkite paviršių ir pašaukite keptuvę į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutėms.

* Iškepusiam pyragui leiskite kelias minutes atvėsti ir uždėję ant viršaus lentutę apverskite keptuvę ir išimkite pyragą. Pjaukite ir mėgaukitės.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai