Ingredientai
Sausos mielės
15
g
Pienas
300
ml
Cukrus
3
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Miltai
500
g
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Sviestas
60
g
Razinos
3
saujos
Rudasis cukrus
5
šaukštai
Kiaušiniai
1
vnt.
Vanduo
3
šaukštai
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Į šiltą pieną supilkite mieles, cukrų ir druską. Palikite 10 minučių.
Maišant į pieną supilkite miltus, sudėkite kiaušinio trynius. Gerai išminkykite ir uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite porai valandų pastovėti.
Tešlą plonai iškočiokite į didelį lakštą.
Aptepkite minkštu sviestu, pabarstykite razinomis ir cukrumi.
Susukite į ritinį. Supjaustykite 4-5 cm ilgio gabaliukais. Juos sustatykite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą vienas šalia kito.
Viršų aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Atsiliepimai