Ingredientai

Miltai 190 g
Cukrus 300 g
Grietinė 5 šaukštai
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Porcijos: 10
Už receptą dėkojame skaitytojai Ramintai.

Gaminimo eiga

Sviestą ant labai mažos ugnies ištirpinkite ir išsukite su cukrumi, iki cukrus ištirps. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Trynius įmaišykite į sviestą.

Sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Krakmolą sumaišykite su miltais ir įmaišykite į tešlą.

Pamažu sudėkite baltymą ir išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir įpilkite gana ploną sluoksnį tešlos (iki 1 cm storio).

Kepkite apie 5-8 minutes, kol viršus gražiai paruduos.

Ištraukite iš orkaitės, ant viršaus pilkite antrą ploną sluoksnį tešlos, išlyginkite ir vėl kepkite apie 5-8 minutes, kol viršus gražiai paruduos.

Procesą kartokite, kol baigsis tešla.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis