Ingredientai

Cukrus 250 g
Miltai 150 g
Grietinė 2 v. š.
Druska žiupsnelis
Tradicinio šakočio namuose išsikepti greičiausiai nepavyks. Tačiau kuo puikiausiai galima iškepti tokį pat skanų šakočio pyragą, nė kiek neprastesnį už raguotąjį skanumyną.

Gaminimo eiga

1. Labai minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki masė taps puri ir balta.

2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.

3. Baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir druska iki standžių putų.

4. Trynius sudėkite į sviestą ir gerai išmaišykite.

5. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.

6. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Suberkite į sviesto ir kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.

7. Po truputį sudėkite išplaktus baltymus ir gerai išmaišykite.

8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir įjunkite kepimo iš viršaus funkciją.

9. Kepimo skardą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi (popierius turėtų dengti ir kraštus).

10. Įpilkite kelis šaukštus tešlos ir paskleiskite po skardą plonu sluoksniu.

11. Dėkite kepti į gerai įkaitusią orkaitę, kelias minutes - kol sluoksnis gražiai paruduos (turi būti karamelės atspalvio).

12. Ištraukite skardą ir ant iškepusio sluoksnio užpilkite kelis šaukštus tešlos ir paskleiskite plonu sluoksniu. Vėl kiškite į orkaitę ir kepkite kol paviršius gražiai paruduos.

13. Taip kartokite, kol baigsis tešla.

14. Atvėsinkite ir tik tuomet šakočio pyragą supjaustykite gabaliukais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai