Ingredientai
Batonas
1
vnt.
Obuoliai
5
vnt.
Grietinėlė
400
ml
Kiaušiniai
3
vnt.
Cukrus
3
šaukštai
Rudasis cukrus
2
šaukštai
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Cinamonas
1
šaukštelis
Sviestas
2
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite su grietinėle ir cukrumi. Į dubenį su plakiniu sudėkite batono riekeles taip, kad visos būtų apsemtos. Palikite mirkti, kol supjaustysite obuolius.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Apibarstykite vaniliniu ir ruduoju cukrumi, cinamonu. Gerai išmaišykite.
Kepimo formą (geriausia keramikinę ar stiklinę) gausiai ištepkite sviestu.
Joje sluoksniuokite: išmirkyto batono sluoksnis, obuolių sluoksnis, išmirkyto batono, obuolių sluoksnis... Baikite batono sluoksniu.
Ant viršaus uždėkite kelis gabaliukus sviesto.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Atsiliepimai