Ingredientai

Miltai 400 g
Pienas 200 ml
Kiaušiniai 1 vnt.
Cukrus 6 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Mielės 30 g
Razinos 3 saujos
Aliejus 3 šaukštai
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Kiaušiniai 1 vnt.
Vanduo 3 šaukštai
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Šiltame piene ištirpinkite mieles ir palikite kelioms minutėms pastovėti.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir aliejumi.

Supilkite kiaušinių plakinį į pieną ir vėl gerai išplakite.

Po truputį suberkite miltus ir razinas, sumaišytus su kepimo milteliais.

Miltų berkite tiek, kad būtų galima minkyti tešlą.

Minkykite tol, kol tešla ims žvilgėti.

Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą ar vėsią patalpą.

Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkykite.

Padalinkite į lygius gabaliukus, susukite į kamuoliukus.

Bandelių viršų aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai