Ingredientai

Miltai 400 g
Pienas 200 ml
Cukrus 6 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Razinos 3 saujos
Aliejus 3 šaukštai
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Vanduo 3 šaukštai
Porcijos: 12
Mielinės bandelės, dar šiltos su arbata ar kava. Skamba kaip palaima, tiesa? Nėra ko delsti – gardžių, minkštų bandelių galima išsikepti ir patiems.

Gaminimo eiga

1. Šiltame piene ištirpinkite mieles ir palikite kelioms minutėms pastovėti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir aliejumi.

3. Supilkite kiaušinių plakinį į pieną ir vėl gerai išplakite.

4. Po truputį suberkite miltus ir razinas, sumaišytus su kepimo milteliais.

5. Miltų berkite tiek, kad būtų galima minkyti tešlą.

6. Minkykite tol, kol tešla ims žvilgėti.

7. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą ar vėsią patalpą.

8. Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkykite.

9. Padalinkite į lygius gabaliukus, susukite į kamuoliukus.

10. Bandelių viršų aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

11. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai