Ingredientai
Gaminimo eiga
Tešlai miltus persijoti su cukraus pudra, įberti druską, sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštais formuoti trupinius, tada įmušti 2/3 kiaušinio trynio ir minkyti tešlą. Ji turi būti gana vientisa.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi.2/3 dalis tešlos iškloti kepimo inde, taip kad susidarytų dugnas ir sienelė. Likusią tešlos dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį.
Įdarui supjaustytus obuolius, razinas, cinamoną, cukrų sumaišyti. Dėti į kepimo indą, kuriame išklota tešla.
Iš šaldiklio išimti likusią tešlą, ją iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Jas tinkleliu dėti ant pyrago viršaus. Likusį kiaušinį išplakti ir juo sutepti juosteles.
Pyragą pašauti į įkaitintą orkaitę ir 1 val. 10 min. ir kepti, kol gražiai apskrus. Iškepus leisti dar 10 min pastovėti.
Dėkojame skaitytojai Kotrynai už receptą!
Atsiliepimai