Gaminimo eiga

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, avižas ir sviestą, kol gausis trupiniai. Maždaug 1 puodelį trupinių atidėkite į šalį.

Likusius supilkite ant kepimo formos dugno ir pirštais suformuokite pagrindą.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažomis skiltelėmis.

Puode sumaišykite cukrų su krakmolu, užpilkite šaltu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Pavirkite dar pora minučių, supilkite vanilės ekstraktą ir suberkite paruoštus obuolius.

Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius.

Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 40-45 minučių arba kol gražiai apskrus.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai