Ingredientai
Miltai
2
puodeliai
Rudasis cukrus
1
puodelis
Lydytas sviestas
puodelis
Cukrus
puodelis
Kukurūzų krakmolas
3
šaukštai
Vanduo
puodelis
Skiltelėmis supjaustyti obuoliai
3
puodeliai
Vanilės ekstraktas
1
šaukštelis
Gaminimo eiga
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, avižas ir sviestą, kol gausis trupiniai. Maždaug 1 puodelį trupinių atidėkite į šalį.
Likusius supilkite ant kepimo formos dugno ir pirštais suformuokite pagrindą.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažomis skiltelėmis.
Puode sumaišykite cukrų su krakmolu, užpilkite šaltu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Pavirkite dar pora minučių, supilkite vanilės ekstraktą ir suberkite paruoštus obuolius.
Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius.
Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 40-45 minučių arba kol gražiai apskrus.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
Atsiliepimai