Ingredientai

Sausainiai „Gaidelis“ (šokoladiniai) 2 pakeliai
Sviestas 120 g
Kondensuotas pienas 1 indelis
Juodasis šokoladas 100 g
Rikotos sūris 400 g
Grietinėlė 200 ml
Želatina 1 šaukštas
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Sausainius sumalkite ar sutrinkite iki rupių miltų, sumaišykite su išlydytu sviestu ir dviem šaukštais kondensuoto pieno.

Gerai sumaišykite ir masę dėkite į kepimo skardą ir išklokite pagrindą (gerai suspauskite pirštais). Dėkite į šaldytuvą.

Šiltame vandenyje ištirpinkite želatiną ir palaukite, kol pravės.

Išplakite grietinėlę.

Ištirpinkite šokoladą.

Elektriniu maišytuvu išmaišykite rikotos sūrį, ištirpintą šokoladą ir likusį kondensuotą pieną. Įmaišykite želatiną.

Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę. Masė turi gautis vientisa.

Rikotos mišinį supilkite ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą keletui valandų.

Viršų pabarstykite kakavos milteliais ir juodojo šokolado drožlėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba