Ingredientai
Sausainiai „Gaidelis“ (šokoladiniai)
2
pakeliai
Sviestas
120
g
Kondensuotas pienas
1
indelis
Juodasis šokoladas
100
g
Rikotos sūris
400
g
Grietinėlė
200
ml
Želatina
1
šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Sausainius sumalkite ar sutrinkite iki rupių miltų, sumaišykite su išlydytu sviestu ir dviem šaukštais kondensuoto pieno.
Gerai sumaišykite ir masę dėkite į kepimo skardą ir išklokite pagrindą (gerai suspauskite pirštais). Dėkite į šaldytuvą.
Šiltame vandenyje ištirpinkite želatiną ir palaukite, kol pravės.
Išplakite grietinėlę.
Ištirpinkite šokoladą.
Elektriniu maišytuvu išmaišykite rikotos sūrį, ištirpintą šokoladą ir likusį kondensuotą pieną. Įmaišykite želatiną.
Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę. Masė turi gautis vientisa.
Rikotos mišinį supilkite ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą keletui valandų.
Viršų pabarstykite kakavos milteliais ir juodojo šokolado drožlėmis.
Atsiliepimai