Ingredientai

Tamsus romas 0.2 stiklinės
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Sviestas 0.3 stiklinės
Cukrus 1 stiklinė
Grietinė 0.5 vnt.
Miltai 1.5 stiklinės
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Citrinos žievelė 2 šaukšteliai
Druska 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Dubenyje arba stiklainyje sumaišykite spanguoles, romą ir ½ arbatinio šaukštelio vanilės. Indą uždenkite ir dėkite į šaldytuvą 12-24 val. (mažiausiai du kartus per šį periodą masę pamaišykite).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, sviestu ištepkite 23 cm ilgio ir 10 cm pločio kepimo formą.

3. Maišyti skirtame dubenyje išplakite tirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, ½ arbatinio šaukštelio vanilės likutį ir grietinę. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Į sausus ingredientus suberkite spanguoles ir supilkite susidariusį skystį, masę išmaišykite. Trečdalį sausų ingredientų sumaišykite su sviesto ir kiaušinių mase, kruopščiai dar kartą viską išmaišykite, tada procedūrą kartokite, kol gausite vientisą tešlą.

4. Ją sukrėskite į kepimo formą ir kepkite, kol įsmeigtas degtukas liks švarus (apie 50-60 min). Vėsinkite spanguolių duoną mažiausiai pusvalandį ir tik po to traukite iš formos.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške