Ingredientai
Migdolų miltai
200
g
Cukraus pudra
250
g
Kiaušinių baltymai
4
vnt.
Druska
žiupsnelis
Cukrus
3
šaukštai
Migdolų esencija
0.2
šaukštelio
Aviečių džemas
3
šaukštai
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Dubenyje gerai sumaišykite migdolų miltus, druską ir cukraus pudrą.
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
2 minutes plakite kiaušinių baltymus. Į baltymus suberkite cukrų, supilkite migdolų ekstraktą ir plakite iki standžių putų.
Baltymus sumaišykite su migdolų miltais ir gerai išsukite su mediniu šaukštu.
Maišykite tol, kol tešla bus kaip skystas medus.
Supilkite tešlą į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos išspauskite apie trijų centimetrų skritulius.
Palikite apie valandą juos apdžiūti.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 14 minučių.
Ištraukus iš orkaitės palaukite kol pilnai atvės, pertepkite aviečių džemu (galima ir kitokio skonio džemu ar Nutella) ir sulipdykite abi puseles.
Atsiliepimai