Ingredientai

Miltai 3 stiklinės
Soda 0.5 šaukštelio
Cinamonas 2 šaukšteliai
Druska žiupsnelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cukrus 1 stiklinė
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Morkos 2 vnt.
Aliejus 1 stiklinė
Kokoso drožlės 0.5 stiklinės
Lazdyno riešutai 0.5 stiklinės
Ananasų sultys 0.5 stiklinės
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Citrinos 0.5 vnt.
Cukraus pudra 0.5 stiklinės
Porcijos: 12
Sultingas pyragas, kuriam išties neįmanoma atsispirti ir kuris pastovėjęs tampa dar geresnis. Kremui vietoj nebrandinto sūrio galima imti ir varškę.

Gaminimo eiga

Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.

Orkaitės skardą (35x25 cm) iškloti kepamuoju popieriumi.

Sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.

Išplakti kiaušinius ir cukrų. Supilti vanilinį cukrų ir aliejų. Užsijoti sausąsias sudedamąsias dalis.

Galiausiai įmaišyti tarkuotas morkas (jei jos labai sultingos – nuvarvinti), nukoštus konservuotus ananasus, kokosų drožles ir riešutus.

Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa, ir išpilti ant skardos.

Kepti apie 30 minučių.

Paaušinti 15 minučių ir apversti ant patogios pjaustymo lentos.

Sudrėkinti ananasų kompoto skystimu.

Kremui išsukti sūrį ir sviestą, vanilinį bei miltinį cukrų iki vientisos masės.

Padengti pyragą kremu ir palaikyti šaltai bent 3 valandas arba palikti nakčiai.

Supjaustyti gabaliukais ir papuošti lazdynų riešutais.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai