Ingredientai

Cukrus 1.5 stiklinės
Kakava 2 šaukštai
Miltai stiklinė
Moliūgo tarkiai 1 stiklinė
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Soda 1 šaukštelis
Actas 1 šaukštelis
Porcijos: 10
Moliūgų sezonas įsivažiuoja, kaip ir kasmet, ta proga, kepu šį dryžių. Purus, drėgnas biskvitinis pyragas, tinkantis kasdieniniam ir šventiniam stalui. Skoninės savybės labiausiai atsiskleidžia arbatos ar pieno draugijoje.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai pasiruošiu biskvitinę tešlą. Plaktuvu iki putų išplaku kiaušinius ir cukrų. Pusę plakinio pilu į kitą indą. Pirmą pusę papildau kakavos milteliais ir 7-10vš miltų. Antrą pusę - smulkiais moliūgo tarkiais, vaniliniu cukrumi ir 10-14 v.š. miltų.

Miltus į abi mases maišau po šaukštą, kol tešla tampa klampi, bet vis dar varvanti nuo šaukšto, todėl sunku numatyti, kiek tiksliai šaukštų reikės. Galiausiai šaukštu pakabinu sodos ir labai lėta srovele ant jos pilu actą. Naudoju tik susidarančias putas, jas tolygiai paskirstau abiems masėms, lengvai permaišau ir tešlas pilu į kepimo formą.

Pirmiausiai įpilu kakavinės masės, tiek, kad plonai pasidengtų formos dugnas. Tuomet į centrą pilu moliūginės masės-kakavinės-moliūginės-kakavinės, kol baigiasi abi tešlos.

Prieš kepant, mediniu pagaliuku galima pabraukyti tešlą, gausis gražūs ornamentai. Kepu 180 C apie 45-60 min. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – pabadžius kepinį, jis turi būti sausas. Tiekiu pilnai atvėsusį. Patarimas – norint intensyvesnio skonio, į moliūgų tešlą galima įpilti kelis lašus romo esencijos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai