Keksą paruošti nesudėtinga – užtruksite vos 15 minučių. Beliks sulaukti, kol iškeps. jei norite sodresnio skonio, keksą apliekite glajumi.

Gaminimo eiga

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Kiaušinius įmuškite po vieną, vis išsukant iki purumo.

2. Į kiaušinių masę dėkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tirštumą koreguokite, pildami pieną.

3. 1/3 tešlos atskirkite, įdėkite kakavos ir išmaišykite.

4. Į sviestu pateptą formą pilkite pusę šviesios tešlos, tuomet – kakavinę tešlą ir vėl šviesią.

5. Šakute šiek tiek sumaišykite ir šaukite kepti į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę, apie 45 minutes.

6. Kol keksas kepa, gaminkite baltojo šokolado glaistą. Išlydykite baltą šokoladą, pilkite šlakelį pieno, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

7. Glaistą užpilkite ant pravėsusio kekso.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai