Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Susmulkinkite česnakus ir apkepkite su susmulkinta šonine. Į keptuvę įberkite susmulkintus svogūnus, kepkite kol jie įgaus auksinį atspalvį. Įberkite supjaustytus pievagrybius ir sutarkuotas morkas.

Apkepus daržovėms, įdėkite faršą. Pakepkite 10-15min ir sudėkite koncervuotis pomidorus. Galite pagardinti keliais šaukštais raudonojo vyno arba tomato. Palikite troškintis pusvalandžiui.

Kitas etapas: švelniojo padažo ruošimas. Į įkaitintą puodą įdėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Į sviestą suberkite miltus ir pieną, maišydami kol dings gumulėliai. Po to berkite džiugo sūrį, kuris jūsų padažui suteiks puikaus aromato, švelnumo ir pikantiško skonio. Berkite tol, kol padažas pasidarys košelės skystumo. Apibarstykite pora šaukštelių tarkuoto muskato riešuto.

Užvirkite vandenį su druska ir įdėkite virti makaronus. Laikykitės instrukcijų nurodytų ant pakelio. Makaronams lakštams išvirus pasiruoškite kepimo skardą. Išdėliokite pirmą lakštų sluoksnį. Mėsiniui įdarui išsitroškinus įberkite šaukštelį kalendros, mairūno ir pipirų (pagal skonį).

Tada paimkite šaukšta ir padenkite pirmą lazanijos lakštų sluoksnį. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir bazilikais. Tada dėkite antrą sluoksnį lakštų, ant kurio negailėdami užtepkite švelniojo padažo, viršu papildomai apibarstykite sūriu ir vėl šaukštu uždėkite mėsos įdarą.

Kartokite sluoksniavimą, kiek leis jūsų kepimo skarda ir ingridientų kiekis :) Viršutinį sluoksnį padenkite švelniuoju padažu ir nepagailėdami apibarstykite DŽIUGO SŪRIU :) Kepkite orkaitėje apie 40 min 160 laipsnių temperatūroje. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai