Ingredientai
Lašiša
300
g
Bulvės
5
vnt.
Pomidorai
3
vnt.
Svogūnai
200
g
Morkos
2
vnt.
Grietinėlė 10 proc.
500
ml
Vanduo
1
l
Aliejus
2
šaukštai
Krapai
1
sauja
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 6
Švelni ir labai gardi – tokia yra ši lašišos sriuba. Ją noriai valgo ir vaikai. lašišos sriubą patiekdami apibarstykite krapais.
Gaminimo eiga
* Svogūną supjaustykite žiedais, bulves ir lašišą – kubeliais. Morkas sutarkuokite.
* Pomidorus įrėžkite peiliu, kelioms sekundėms įmerkite į verdantį vandenį, paskui perpilkite šaltu vandeniu, nulupkite odeles. Minkštimą supjaustykite kubeliais.
* Puode įkaitinkite aliejų, iškepkite svogūnus ir morkas.
* Suberkite pomidorus, troškinkite pamaišydami 2 min., paskui įpilkite vandens ir užvirinkite.
* Sudėkite į puodą bulves, įberkite druskos, pipirų, virkite 5 – 7 min.
* Sudėkite lašišą ir įpilkite grietinėlę. Virkite dar 5 min., kol išvirs bulvės.
* Prieš patiekdami į stalą, įberkite į sriubą smulkintų krapų.