Ingredientai

Česnakai 4 skiltelės
Kalendros 2 šaukšteliai
Bazilikai 2 šaukšteliai
Šalavijai 1 šaukštelis
Čiobreliai 1 šaukštelis
Druska 1 šaukštelis
Pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4
Šio legendinio patiekalo pavadinimas kilo nuo keptuvės, kurioje paprastai gruzinai jį kepą. Gana gili keptuvė turi sunkų dangtį, kuris viščiuką prispaudžia, kad geriau iškeptų.

Gaminimo eiga

Viščiuką (iki 1 kg) gerai nuplaukite, apžiūrėkite ar nėra likusių plunksnų galiukų. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Viščiuką perpjaukite išilgai krūtinės ir išskleiskite. Gerai išmuškite ir atidėkite į šoną.

Pasiruoškite marinatą: aliejų sumaišykite su vynu, kalendromis, bazilikais, šalavijais, čiobreliais, sutraiškytomis (bet ne išspaustomis) česnako skiltelėmis, druska ir pipirais.

Viščiuką panardinkite į marinatą ir palikite pastovėti porai valandų.

Ant žemos ugnies kepkite įkaitintame aliejuje po 20 minučių iš abiejų pusių. Svarbiausia, viščiuką prispauskite arba sunkiu dangčiu, arba plačia lėkšte su vandens puodu ant viršaus.

Patiekite su keptomis daržovėmis ir grietinės padažu (grietinę sumaišykite su išspausta česnako skiltele ir žiupsneliu druskos).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai