Ingredientai
Sviestas
100
g
Miltai
1.5
stiklinės
Cukrus
2
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Vanduo
3
šaukštai
Vanilinis cukrus
šaukštelis
Obuoliai
4
vnt.
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
0.5
stiklinės
Kokoso drožlės
0.5
stiklinės
Miltai
2
šaukštai
Grietinė
1
stiklinė
Porcijos: 8
Obuolių pyragas su jogurto viršumi yra sultingas, švelnus, o geriausias jis būna ataušęs.
Gaminimo eiga
Suminkyti sviestą, miltus, cukrų, druską ir vanilinį cukrų į trupiningą masę.
Supilti vandenį ir išmaišyti, kad tešla taptų vientisa.
Iškočioti ir iškloti ja riebalais pateptos 24 cm skersmens formos dugną bei kraštus.
Pusvalandį palaikyti šaltai.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepti paplotį apie 10 minučių.
Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išdėlioti ant apkepto papločio.
Įdarui sumaišyti kiaušinius, cukrų, kokosų drožles, grietinę ir miltus. Užpilti ant obuolių.
Kepti apie 30 minučių.
Visiškai ataušinti ir išimti iš formos.
Atsiliepimai